środa, 3 grudnia 2014

MIÓD JEST NIE TYLKO SMACZNY. PRZEDE WSZYSTKIM MIÓD TO ZDROWIE!

Miód poza swoimi walorami smakowymi ma ogromne znaczenie lecznicze. Warto zapoznać się z jego zaletami, aby w pełni wykorzystywać jego właściwości i zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Miód jest nie tylko pomocny przy leczeniu przeziębień, dzięki swojemu działaniu bakteriobójczemu, ale wspomaga także układ pokarmowy, a także jest pomocny w walce z trądzikiem. A to tylko niektóre z jego zastosowań.

Miód - właściwości lecznicze:
* przyspiesza gojenie się ran
* zmniejsza ryzyko powstania bliznowców
* leczy wrzody żołądka, działa przeciwbiegunkowo
* obniża ciśnienie tętnicze krwi
* hamuje procesy miażdżycowe
* leczy schorzenia wątroby i dróg żółciowych
* jest dobry na przeziębienia, kłopoty z gardłem
* koi nerwy, działa nasennie
* jednocześnie pobudza do pracy mózg (dzięki glukozie, która jest paliwem dla szarych komórek).





Żródło: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/miod-wartosc-odzywcza-i-wlasciwosci-lecznicze-miodu_35801.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz